Pages

Tuesday, August 31, 2010

Berita buruk

Semalam, lepas gua jawab test Law dgn tunggang langgang, yang gua yakin test gua tu fail,
Macammana xfail, hantar kertas kosong yang bersih lagi kat lecturer gua balik.
Gua bukan ape, gua ni pembersih, xsuka kotor-kotor. Gua malas nak tulis atas kertas tu. Nanti kertas tu kotor. Gua xsuke. Jadi, gua tinggal je kertas tu kosong. Tapi bukan semua kosong lah. Nanti kena maki ngan lecturer gua pulak pasal xjawab langsung.
Gua cume gua 3 helai dari 4 kertas yg dibagi. Tu pun ada byk lubang-lubang. Gua bukan apa,
Gua pikir, at least, gua dpt jimatkn penggunaan kertas sekaligus menyelamatkn pokok-pokok dari ditebang dan secara tidak langsung, gua jugak telah menyelamatkn Bumi kita ni. Bagus kn?

Berbalik kepada crite gua yg sebenarnya,
Gua dapat kol dari mak gua yang yg tercinta. Dia menyampaikn berita yg kurang enak didengar.
Tambah-tambah lg Kerana Aidilfitri yang makin menjelang tiba.


  " Patrick xdok doh "


Itu yg gua dgr dri mak gua smlm. Gua tersedak. Gua terkesima. Gua speechless.

   " Shit "

Itu yang tibe-tibe terlintas di fikiran gua. Gua cakap dlm hati gua.
Nasib baik gua xcakap, klau x, komfem kena belasah dgn mak gua.
Xleh beraya lah gua macam Patrick. Xpun raya kat hospital
Jangan salah faham, gua bukan nk ckp kat mak gua. Gua cume terkejut.
Lagi terkejut dari gua hilang selipar jepun kat masjid masa solat raya.
Patrick tu merujuk kepada kucing kesayangan gua. Kaler putih campur kelabu. Jantan.
Kucing yang gua slalu belasah peluk cium, tido sekali masa gua ada kat rumah.
Patrick gua ni boleh masuk kategori kucing veteran lah. Dah tua. Dah nyanyuk.
Kadang-kadang Patrick ni gigit gua. Dan gua membalasnya dgn penerajang.

Gua da bela Patrick sejak gua Form 3. Lepas gua habis PMR . Gua ambik kucing ni rumah Kak Laily.
Kwn baik mak gua. Kucing ni kucing org buang. Kesian gua tgok.
So, gua pungut, gua jaga, gua bg perlindungan, gua bg mkn whiskes, kadang-kadang tulang ikan,
gua buat lepas geram masa gua kalah main PES, gua jugak buat Patrick teman tido gua.
Nak buat macam mane kn, bini xde lg nk teman gua tido.
Hancur hati gua lepas dgr berita ni macam hancurnya pinggan nasik yang hancur dibaling oleh para isteri kepada suami mereka yang curang. 
Gua baru ingat nak belikn baju raya Whiskes untuk Patrick time gua nak balik minggu depan.
Da lame gua xbelanja dia. Pasal gua da lama xbalik umah.Tahun ni gua beraya tanpa Patrick.
Kalau boleh gua nak nangis je. Tapi gua ingat pesan seseorang yg pesan kat gua,
" LELAKI DILARANG MENANGIS..LELAKI KENA TABAH !!"
Gua ingat pesan minah ni. Gua janji gua xkn nangis lagi.
Tapi, gua memang xpernah menangis ape?
Last gua nangis gua ingat, masa gua sunat masa gua darjah enam.
Tu yang paling last gua nangis. Pasal lepas gua sunat, gua da jadi lelaki sejati.
Gua teruk kena kutuk ngan abg gua masa gua nangis. Dia ckp gua manja.
Pale hotak lu, gua sakit lah ngok! .


Gua dalam keadaan yg sedih melampau, terus layan lagu Oasis - Stop Crying Your Heart Out,
dan semasa gua duk tengah layan lagu oasis tuh, gua tengok cermin,
terdetik dlm hati gua, fuulaamakkk, muka gua mcm vokalis Oasis lahh, Noel Gallagher.<--ini bulshit
Gua mampu tersenyum kembali. -:)


p/s : Sunat sakit wooooo...kn org laki??T.T...

Sunday, August 29, 2010

Kawan saya

 Saya ada sorang kawan
Kawan saya ni saya  pgil dia S lah.
 Dia ni nmpak agak tough dri luarnya. Tapi kt dalam dia amat jiwang.
Semalam saya nmpak dia dok nangis kat tempat parking motor kat kolej gua.
Saya tye dia knape?
Mula-mula dia malu nak cerita, dia malu.
Tapi lepas saya pujuk rayu dia, akhirnya, dia setuju untuk cerita kat gua.
Dia kate dia gaduh dgn makwe dia. Makwe dia mintak putus.
Saya tye knape?
Dia ckp, mak makwe dia xleh trima dia. Pasal dia muda lg setaun dari dia.
Lah, pasal tu ke?Kau nk nangis mcm ni?
Antara dua kalau laki ni nangis kerana perempuan,
Pasal dia mmg manja ataupun kerana dia sgt sygkn perempuan tu.
Tapi saya xrasa dia manja.
Fail test dua tiga kali pun muka masih selamber
Dia ckp lg, masa dia tgah ckp dgn makwe dia, tibe-tibe makwe dia letak phone.
Dia kol balik smpai bpuluh kali.
Dia cube dan cube.
Akhirnya makwe dia angkat.
Saya kesian melihat member saya ini.
Dia sgt down dan stress.
Nak study pun malas dia kate.
" Bengonglah kau ni, jgn la smpai xnk study" saya berkata kepadanya
Saya nasihat dia, perempuan ni buleh jd dua perkara pada kita.
Satu boleh jd penawar, satu lg jadi racun pada kita.
Semuanya bergantung pada kita nk jdikn perempuan tu penawar atau racun pada kita. Kn?

Dan ptg tadi, saya tengok muka dia tersengih-sengih.
Saya tanya kenapa,?
Dia jwb, dia sudah baik balik dgn makwe dia.
Makwe dia kol ptg tadi. Da baik dah
Makwe dia salah mkn ubat agaknya.
Tu yang mroyan xtentu pasal semalam.
Da byk kali dah menda ni jadi, tapi member saya tu still kool.
Saya respek sgt kawan saya tuh. Sgt penyabar.
Untung makwe dia kalau pandai manfaatkn kawan saya tu.
Tapi rugilah makwe dia kalau xreti manfaat kawan gua tu.
Lah, yang semalam gaduh sampai nangis mcm mati kucing tu kenapa?
Hadooiii...saya bingung.
Tapi, ape ape pun,
Baguslah, bolehlah dia study balik.
Final exam dah dekat.
Sudah-sudah lah tu gaduh ye.


p/s : member saya ni kememe kn? tapi rumate saya lg kememe..hahaha

Saturday, August 28, 2010

Solat sunat hari raya


"Gua ingat nak solat sunat Hari Raya Aidilfitri
kat Masjid Al Aqsa sekali sebelum gua mati "


Masjid Al Aqsa



p/s : gua harap gua sempat tengok pembebasan semula Al - Aqsa sebelum gua mati. Amin


Thursday, August 26, 2010

Hadiah Untuk Ibu

Gua skrang ni sbnarnya dalam dilemma. Ape yg patut gua bg kat mak gua sebagai hadiah besday dia.
Sebenarnya, kalau gua ikut darah tinggi muda gua ni, nak je gua bg album Iron Maiden - The Number of Beast, takpun paling kurang album Oasis - Whats the story. Gua taw mak gua rokes, tapi, kerana besday dia time puasa, xpatut la gua bg Album Iron Maiden atau oasis kat dia kn. Rock-rock jugak, jgn la bulan puasa ni dilupakn.

Pastu gua ingat nk bg sejadah pasal mak gua ni suka solat. Bkn solat 5 waktu je, mak gua ni pun slalu gak solat hajat untuk anak-anak dia. Tu pasal lah antara salah satu dari bejuta sebab gua respek dan sayang di. Tapi, abg sulung gua da beli sejadah untuk mak gua. Dia tempah ngan member dia yang buat umrah aritu. Tapi gua dgr member dia beli sejadah tu kat Padang Besar je. Abg gua kena kencing je.

Then, gua pergi kedai apek cina nak tempah baju kurung untuk mak gua, tapi, tibe2 gua dapat kol dari akak gua yang baru kawen taun lepas dia ckp dia ngan laki dia dah tempah satu untuk mak gua. Dia suruh gua bg hadiah laen. Celakak, pasal gua ni anak bongsu, senang2 je dorang arah itu ini. Gua terpaksa ikut. Gua termenung seketika di dlm restoran milik yahudi laknatullah, MekDi. Gua pelik, pesal sume org cine je dlm MekDi ni. Pastu gua perasan org melayu yang lalu lalang, berjoging, mengumpat, berdating kat luar MekDi tu tengok gua dengan jelingan yang keji dan menghina. Apehal?Gua taw r gua hensem mcm Jonhny DeepShit, xpyah r dengki ngan gua pasal tuh. Lepas 10 minit kemudian, member gua datang menyapa dari belakang dengan cara yang agak kurang hajau iaitu dgn mendebik belakang gua. Tercarut la gua ni pasal terkejuk. Celake lu, bikin gua terkejut. Lepas maki hamun member gua yang celakak tuh, gua dgr dia berbicara, " lu pehal lepak dalam MekDi time bulan puase? Bodoh macam Pak Guard la kau ni.(member gua ni mmg benci pak guard). Oh shit, gua lupa ni bulan puasa. Gua baru ingat nak order Big Mac tadi.

Akhirnya, selepas gua berfikir panjang, selepas berdiskusi dgn Ane yang berbangsa India yang kutip cukai tandas depan GSC Central Square dan jugak selepas menggatal ngan akak MekDi yang bru nak masuk syif kerja petang, gua mendapat idea untuk bagi seekor anak arnab je kat mak gua. Gua tye ane jaga tandas tuh, sekor anak arnab di dlm RM30 je...nk yang da besar, dlm RM50. Gua terus mintak kontek apek tokey arnab dgn anak tersebut. Tapi gua terkesima pasal dia mintak no phone gua sbgai "bargain chips" untuk no apek arnab tersebut. Gua xkisah, janji gua leh bg arnab sekor kat mak gua. Gua taw mak gua skrang ni sunyi. Duk kt umah ngan bapak gua je. Kucing pun tinggal 2-3 ekor je lagi. Kesian gak gua tengok. Nak suruh bini gua teman, gua xde bini lagi.

Gua malas nak cerita lagi. Dipendekkn cerita, gua suh abg gua beli arnab tu, suruh dia bg kat mak gua. Ckp gua bg. Walaupun abg gua beli guna duit dia. Sekian.



p/s : Gua pelik kenapa mak gua suka pink. Sama dgn si dia. Takdirkah?Atau kebetulan?
        Dan cerita di atas adalah 80% fiksyen, 20% fakta

Tuesday, August 24, 2010

Baju Raya.

Mak gua baru kol gua skejap tadi.
Gua sembang ngan mak gua guna loghat kelantan.
Klau sape-sape xpaham tuh, leh tanya gua pas ni.
Da lame xsembang ngan mak gua.

Berikut adalah perbualanya :

Mak gua = " assalamualaikum. anok mok wat gapo tuh?"

Gua jawab = " waalaikummusalam. baru balik dating terawikh mok"

Mak gua = " bagus anok jate mok ni" . " adik nok baju rayo warno gapo?"
                 " mok nok suroh ore jahit nih "

Gua  jawab = " kaler ite (hitam) lah mok. napok semat sikit"

Mak gua = " ite xlawa. mok jahit kaler pink la deh. pink comel. bereh? "

Tu dia, kaler feveret mak ak. Dah la rumah dah cat pink. Baju raya gua pun nk bg pink?

Gua jawab = " ikut suko mok lah. ore ikut jah."

Mak gua = " gitu lah anok mok. gi stadi nuh. toksoh nok sibuk gayut nge gewe pulok. assalamualaikum "

Gua jawab = " hahaha. mok lah gewe adik. waalaikummussalam"


Gua sbgai anak celake mithali pun ikut la ckp mak gua.
Gua taw, lawan cakap dia pun gua xkan menang jugak.
tapi dalam hati gua ni, penuh rase malu, kecewa, sadis, tertekan, emotional dan etc
gua terbyang dlm kpala gua,
xkan gua nk pergi beraya rumah member-member gua
yang profesen dorang sbgai mat rempit sepenuh masa
dengan memakai baju melayu berkaler pink?
konfem gua kena kutuk.

So, gua pun bermasturbrasi berfikir panjang.
Masa jawab test psikologi semalam pun xde lah pikir panjang macam ni
Akhirnya, gua tekad untuk menggunakn uniform dibwah sebagai baju raya gua










Cun tak baju raya gua tahun ni?
Kain pelikat + baju pagoda + kopiah putih(pinjam ngan bapak gua boleh)
Lepas ni. Gua nekad. Gua nak kol mak gua balik.
Suruh dia cancel baju melayu pink yang dia tempah untuk gua.
Dia nak parang gua pun, parang lah.
Gua xrela pakai baju raya kaler pink!



p/s :  Baju raya mahal ke, murah ke, cantik ke tidak, semua tu xpenting.
        Bak kate rumate gua, keikhlasan itu penting.

Sunday, August 22, 2010

Target

Lagi 1 jam gua ade test Psikologi.
Tapi berdasarkan ilmu Psikologi yang sikit didada gua,
Pasal sibuk berterawikh sampai xsempat nak study,
Gua target score 4/10 paling byk,
Tambah markah kesian lecturer 1 markah,
Boleh la 5 markah,
Da lulus dah tu.
Pandai kn gua family planning?

p/s : rumate gua ckp cita2 dia nak bukak gerai burger lagi 10 tahun.Bagus kn?
   

Thursday, August 19, 2010

Spy Arms > 1



Delta Pen
 

Nice pen huh?

Sesuai untuk cikgu-cikgu sekolah yang selalu dibuli
dan takut dipukul oleh murid-murid.
dan juga untuk ketua-ketua darjah
yang langsung tak dhormati oleh anak-anak buah
dan jugak untuk budak-budak sekolah menengah
yang suka gaduh dan samseng
dan jugak untuk makwe-makwe kt luar sana 
untuk perlindungan diri dari buaya-buaya gatal
ok, itu gua tipu.
Ni sebenarnya pen agen-agen FBI
Dan jugak untuk spy-spy CIA
Macam chuck.
 Gua ingt nak jdi jadi dealer menda-menda mcm ni lah
Sumpah kaya


 p/s : love hurt, but sometimes it is good hurt.







Stop crying you heart out

 Oasis - Stop Crying Your Heart Out

Hold up... hold on... don't be scared
You'll never change what's been and gone
May your smile... Shine on... Don't be scared
Your destiny may keep you warm.

Cos all of the stars are fading away
Just try not to worry you'll see them some day
Take what you need and be on your way
And stop crying your heart out

Get up... Come on... why you scared
You'll never change what been and gone


video





Human heart will always keep changing. Thus, don't expect that any happiness that u are having with any human right now, be it ur family, friends or girlfriend or boyfriends will stay that way forever. They will change someday. All the sweet memory with them will just fade away just like the stars being engulf by the night cloud when someone who is important to you change. You feel that the whole world around you become so damn pitch black. Just stop crying your heart out when this shit happens. It is a normal thing. What kind of promises did you expect from a creature name "HUMAN"?All of that promises is bullshit.
Your friends?they can stab you from the back. Ur boyfriend or girlfriend?they can cheat on you behind your back dude. Your family? They can betrayed u.

But how about god?Did god ever betrayed us?Cheat on us?Stab us from the back?Hell no!
 The promise from god is the one that u can count for. In god we believe, in human i don't damn believe.

p/s : This song keep my spirit running when whole of will down shit to hell. Thanks Noel Gallagher for writing this awesome song.

Wednesday, August 18, 2010

Tensenkah?

Dalam duk tensen hari ni dgn urusun duniawi tanpa ada orang yang boleh tolong untuk redakan ketensenan gua ni macam dulu, gua jumpa cara terbaik nak ilangkan tensen, gua maen game Company of Heroes. Dalam game tu. gua guna askar Nazi German. Time duk kusyuk main tu lah, gua jumpa kereta idaman gua untuk ke kuliah disamping boleh meredakan ketensenan kepala gua dengan masalah duniawi yang celake. Dah tak de orang nak buat mengadu masalah gua ni, gua ambik jalan singkat, jalan mudah, bukan smoking, bukan ambik dadah, bukan bukak puasa, bukan layann porn Maria Ozawa ataupun Stoya mahupun Shasha Grey dan yang pasti bukan Ariel Peterporn, tapi gua maen game. Puas hati. Dosa xdapat. Kesihatan terjaga. Kredit x habis. Duit jimat.

Game Company Of Heroes. Game pasal World War 2



Tiger Ace tank. The Best tank in Nazi army. Inilah dia kereta idaman aku.
Gua jeles dengan mamat Nazi tu leh lepak atas Tiger Ace.
Sumpah best lepak dalam ni

Inilah kereta impian gua, Tiger Ace. Kalau gua guna kereta ni bawak pergi kuliah, komfem gua boleh pergi kuliah tanpa ada rasa kerisauan dan kesangsian dalam hati gua akan ditahan oleh pak guard yang sentiasa membuat onar terhadap diriku ini dengan menyaman aku diatas kesalahan-kesalahan yang comel selalu dimaafkn oleh cikgu disiplin sekolah menengah aku dulu walaupun dia pernah kiss tampar ak sebanyak dua kali. Contoh, tak pakai kad matriks. Celaka.

p/s : kepada ibu kesayanganku, belikan anakandamu ini sebijik kereta kebal Tiger Ace ini.T.T...

Sunday, August 15, 2010

Study Freak

Why we must study?
Why we can't play DOta all the times without worrying bout class?
Why we can play Age Of Empire without worring bout assignment?
Why we can't play PES all the time without worrying about the test?
 Why we cant sleep without worrying bout th final exam?
Why?kenapa? سبب?raison?wofür?perché?
почему?למה?क्यों?なぜ?왜?


Nerd. Thats Me!
























I'm totally in nerd mode right now.
I totally love the robots, dunt have to keep worrying about the silly thing like human.
Human is fragile. Why?Because human have heart
Thats what make the human special being



p/s : i wish i can go back to live in ancient time.
       Lets say, Hang Tuah Age or Salahuddin Ayubi Age
       So, i dunt have to study like shitty hell anymore..huhh~~
       Someone, please design time machine. I really wanna use it now.T.T.

Saturday, August 14, 2010

No Mood



p/s : why do people change?I love robots. They wont change until we programme them back. Huh~~~~

Thursday, August 12, 2010

Bazar

Setiap kali bulan Ramadhan datang, tapi bukan datang bulan, ape yang bermain dalam kepala gua ni bukannya Justin Bieber or Shahir AF7 dan yang pasti bukannya Ariel Sharon mahupun Hosni Mubarak, akan tetapi Murtabak lah yang selalu bermain dlm kepala hotak gua setiap kali datang bulan ramadhan.

Semalam, dengan dua org rumate gua yang segak dan kacak bergaya, berbekalkn jiran sebelah bilik gua yang ad iras-iras macam sami Gyatso mcm dlm criter Avatar : The Last Airbender, kiteorg menuju ke Bazar Ramdhan dalam kampus gua ni. 

Sami Gyatso
Sampai  je kt Bazar Ramadan, boleh kate gua agak kecewa lah dengan dengan isipadu dan jisim bazar ramadan tu. Gua akui, memang saiz kawasan bazar tu besar, tapi, kepadatan peniaganya tu yang buatkn gua kecewa. Gua cari la jugak gerai jual Murtabak. Tawaf bazar sampai 4-5 kali sampai akak yang jual Oblong pun naik muak asyik tengok muka gua je yang lalu depan gerai Oblong dia. Gua dpt rasekan, dlm hati dia, dia ckp mcm ni, 'ak ni cun sgt ke smpai mamat ni asyik lalu depan gerai ak ni. OMG, i'm nervous!'.Itulah antara kata hati akak oblong yang aku dpt rasakn. Dan gua syak, akak ni peminat Iron Maiden dan juga band-band Metal yang lain berdasarkn celak matanya yang tebal dan pekat.

Selepas lebih satu jam gua buang masa kat pasar ramadan tu, gua give up nk cri Murtabak. Lastly, gua decide nk bukak puasa dgn Oblong akak celak tebal tu tdi. Pasal dia nampak rokes tegar, gua pun beli Oblong dia selain membeli juadah-juadah yang lain. Selepas siap urusan jual beli, gua angkat kaki menuju ke Masjid bilik gua yang ceria, bersih, indah dan juga tempat imigran-imigran asing bertandang. Bukan jin yang bertandang ye. Gua dengan rasa penuh kecewa tak dapat makan murtabak, melangkah kaki dgn berat dri bazar ramadan yang kurang jisimnya itu.T.T. Dan gua nekad hari ni, gua nak pergi bazar ramadan kat luar kampus gua. Untuk mencari Murtabak. Bukanya Hosni Mubarak.Fullstop

Bazar Ramadan Dalam kampus gua. Meriah kn?

p/s : Gua nak murtabak! Cik pencuri, masakkn murtabak please. Tpi saya tahu xsedap.ha3.^.^

Rumate Saya

Pagi tadi, bile gua terjaga, tengok jam da kul 7 pagi. Dem! x sahur la gua hari ni. Dah la cik pencuri suruh gua kejut dia bgun sahur. Mampus gua, kena marah lagi dengan dia la agaknya. Tanpa berfikir panjang, gua terus meninggalkn katil empuk gua dalam keadaan mamai dan fikiran yg kosong menuju ke toilet untuk berwudhuk. Asyik-asyik subuh dinasour je. Bila la aku nk berubah ni.*sigh*.  Mengeluh aku sendirian didalam rumah syaitan
yang bersih tapi busuk dengan hasil kumbahan manusia dan kucing 
selepas dicuci oleh akak cleaner tiap-tiap pagi.
Gua pun kadang-kadang malu nak g mandi pagi bile time akak-akak cleaner tengah cuci toilet tuh.Da la ada sorang akak tu lawa. Gua syak akak yang lawa tu peminat Toomok yang sejati pasal muka dia agak jambu dan kejiwangan. Ape yang pasti, akak tu bukan peminat bunfes.

Lepas gua solat subuh dan breakfest kemas katil, gua pun bukak laptop gua hasil pemberian bapak gua ni. Berbekalkn broadband maxis, gua pun berfesbuk kejap. Gua tengok notification gua, rumate gua ad post kt wall gua 2 hours ago. Gua bukak post tu, rupe2nye, rumate gua yg sgt kreatif ni kejut gua untuk bgun sahur guna fesbuk rupenye. Rumate gua post 'bangun sahur la wei' kt wall gua. Dem! Pehal lu kejut guna fesbuk bai, Gua yang duk tido elok je belakang lu, xkejut lak.Sungguh kreatif anda ni. Terima kasih, nanti petang main Age Of Empire, gua nak belasah lu teruk.hahahhaha.Sumpah, lu memang unik. Xpernah gua ada rumate yang menggunakan dan memanfaatkan teknologi macam lu. Gua nk sentap. Lepas ni jgn nk ajak gua g bazar ramadhan lagi!*just joking *^.^

Impian Gua

 p/s :   
gua harap gua sempat menyambut ramadhan bersama family gua sendiri sebelum Allah tarik nyawa gua. Dengan  anak-anak dan isteri gua. Walaupun xde lagi sebenarnya. Dah nama impian kn?Tapi, boleh ke?sempat ke?sigh*Gua sendriri pun kadang lemah lutut pikir pasal mende ni.


Dikala Keboringan.

Dalam kelas, gua ad byk aktiviti selain dari menjadi pelajar yangg berdedikasi mendengar lecturer mengajar.
Selain mengumpat, mengeji, mengutuk, gua pun ada melakukan senaman tangan yangg ringan iaitu dangan melukis muka-muka hensem yg terbayang dalam kpala hotak gua. Yang sure, muka tomok mahupun momok hatta rumate gua pun langsung tidak terbayang apatah lagi muka Bush si Celake. Ni antara hasil lukisan gua bersama dua orang kartunis amatur yang lain. Walaupun lukisan kami ni buruk, tapi kami yakin, Majalah Apo? TIDAK akan menerima kami menjadi kartunis mereka untuk berdiri sebaris dengan kartunis-kartunis hebat mereka seperti Lambok dan Sireh.



Yang mane agak2 korang paling cun?Gua lukis yg sebelah paling kanan. Gua try nk lukis Aidil Zaquan tu.hahahha
Yang sebelah kiri tu yang paling hodoh gua rase. Dibawah ni pelukisnya. Kartun MU no 7, 2 dari kiri tu, gua yang lukis. Ingat nk lukis Cristiano Ronaldo yang tough dan ramai makwe lawa, tapi jadi macam gangbang gampang!


Ni lah pelukis kartun yg buruk tu sebelah kiri tu. Tpi muka beliau hensem dan kacak.
Dan, last kartun yang dua dri kanan tu, dilukis oleh kartunis otai klas gua.
Dibwh ini adalah gambar beliau yang buruk cute.

Member gua ni tgah menjerit kegembiraan bila Miss A ckp klas da abis.
Kalau korang tgok btol-btol, kartun yg dia lukis tu tengah menggaru bon*ot. Gua akui lu mmg terer lukis, tapi xleh challenge gua la bai.hahhaha.

kartun yg sedang garu bont*t lukisan brader atas ni.


So, kepada Miss A, sory kami main2 dlm klas Miss. Kami bukan sengaja, tpi sekadar ingat menghilangkn mengantuk. So Sory Miss.T.T.

p/s : start minggu dpan, Miss A da xajar kelas gua da. Da ganti dgn lecturer laki. Muda lak tu. Ini membuatkn gua semakin ngantok. Da la EPL da nk startDem!Miss A, we going to miss you.
Thanx for everything Miss A.

pp/ss  : gua bet musim ni, Arsenal menang EPL.

Wednesday, August 11, 2010

mysmile:-)

Walaupun gua ni rokes, tpi, gua pun layan nasyid. Gua suka Maher Zain. Lepas wat asimen yg blambak sampai xde masa nk update blog apatah lg status fesbuk, gua layan lagu Maher Zain untuk hilangkn tensen. Gua da tinggal lagu2 Iron Maiden ape sume tuh, ni bulan puasa, xleh nk rock sgt. ha3. Member gua ckp, 'xrock la bai layan Maher Zain'. Then, gua counter blik hujah beliau tu, 'yang kau layan lagu Tomok tu rock sgt ke?'terkelu beliau mendengar hujah ak.
Ok, ni salah satu lagu yg gua suka, The Rest of My Life


The Rest Of My Life

I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
OOOOO

And theres a couple words I want to say

Chorus:
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you.loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I...I`ll be there for you

I know that deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together eternally
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along
OOOO

And theres a couple word I want to say

*Repeat Chorus

I know that deep in my heart now that you`re here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally

Repeat Chorus

I know that deep in my heart..

*End of Song*
video
p/s : lagu ni untuk awk wahai pencuri yang suka mrah2. Jgn mrh2 lgi ok? Dgr lagu ni.hehehe.:-)

Thursday, August 5, 2010

Gila

Aku sudah gila

Semakin menjadi gila.
Semakin rasa mcm orang bodoh.
Semakin rase malas belajar.
Semakin rase hina.
Semakin sakit hati.
Semakin rasa sunyi.
Semakin rase nak  mati.
Lambat lg ke giliran ak untuk kembali padamu oh tuhanku?
Pada masa-masa begini, ak rase semakin rindu padamu ya Allah.
Aku rindu padamu ya Allah.
Mungkin ak bukan seorang yg hebat imannya
Darjat ak rendah sampai mencecah lubang jamban
Xpunya rupa wajah yg menawan
Xpunya perlakuan yg terpuji
Xpandai mengambil hati manusia lain
Xpandai berkelakuan baik untuk mencuri hati hambamu yg lain
Xpandai berkata2 manis
Xpandai menghiburkan org lain
 Tapi ak tahu, semua manusia sama di sisiMu ya Allah.
Semua manusia berhak untuk merinduiMu ya Allah
Semua manusia berhak menyayangimu ya Allah
Tapi, xsemua manusia berhak menyayangi seseorg manusia lain.
Thank you Allah.
You make my day perfect.





p/s = semalam geng gua menang nasyid, tpi ak rasa ak xde bagi apa2 sumbangan pun. Ak bagaikn kutu yg melekat di atas kepala awek cun. Hanyalah beban ak berikn. Bkn sumbgan. Bkn pada geng nasyid gua saje. Tpi pada semua org. Aku hanyalah beban.

Wednesday, August 4, 2010

Oasis

'This band is rock!' - ucap sorang pakcik berbangsa British yg sedang menunggu bus ketika ditemu ramah oleh aku. 'I even have played with them once on stage, i played guitar'. wow2, thats great old man. But i know, thats all is bullshit. You handicapped, how come you can played guitar?U like one of my friend old man, telling lies to get attention. GTH!I hate attention seekers.

'I love this band' - kata-kata pakcik driver bus UYC  yg berbangsa china ketika ditanya ak mengenai Oasis. Sambung beliau, 'walaupun bus wa kotor dan busuk, rock tetap rock!' ak mngangguk selepas mendgr celoteh beliau sambing mendgr lagu Oasis yg dipasang beliau di corong radio bus yg ak naiki itu. Ak menghayati lagu2 tersebut sampai tertido sementara menunggu sampai di Butterworth. Anak-anak ak. Anak2 sedara ak sedang menunggu Uncle mereka ini.

' Liam Gallangher so cute, i wish i can get laid with him' ujar makcik penjaga tandas yg berbangsa India yg sendang menonton crita tamil lakonan Sivaji.' yeah auntie, u cute too'. Slepas mendgr pujian ak, beliau terus bg ak msuk tandas untuk setelkn 'kes' ak dgn free.

'shit!, i can't live a day without oasis song!'ngomelan akak penjual jagung manis yang comel lg bergetah. Gebu lg. Geram gua tgok. hahahahaha.

Itulah antara komen hati rakyat Malaysia yg harmoni, tiada rasuah, pentadbiran yg bersih, pentadbiran yg cekap, adil, tiada pergaduhan sesama bangsa, negara yg mempunyai pasukan bola sepak yg berjaya mengalah kn korea 1-0(klik sini untuk bukti), ad polis yg amanah, harga petrol yg murah, rakyatnya yg peramah, prihatin dan negara yang aman jaya bila ditanya mengenai Oasis.

Oasis
Manchester Legend (Bkn player Manchester Unifart (MU))


 Time gua ponteng kelas mengaji mase skolah rendah dulu, gua duk layan lagu ni lah, sampai kena tibai ngan bapak gua. Walaupun ditibai dgn teruk, tetapi krana hati gua rokes, xnangis punya la.hahahhah.ok, itu tipu.
Oasis mmg rock. Lagend band. Oasis merupakan band British mcm Frand Ferdinand, Muse and Artic Monkey Tpi single Oasis jarang dapat msuk pasaran US.Vokalis dia, Liam Gallagher memang style. Kadang-kadang bila aku nyanyi lagu Oasis, gua rase mcm diri ni Liam Gallagher.*ok, itu poyo*. Ok, gua xnk ckp byak pasal gua ni xpandai sgt nk mnulis.

Liam Gallagher - klau rambut gua xgugur, sumpah gua nk buat rambut mcm ni

Noel Gallagher
Ok, that song is Stand By Me.

Stand By Me.

Made a meal and threw it up on sunday,
I’ve, got a lot of things to learn,
Said I would and I'll be leaving one day
Before my heart starts to burn.

So what’s the matter with you,
Sing me something new,
Don’t you know the cold and wind and rain don’t know,
They only seem to come and go, away.

Times are hard when things have got no meaning,
I’ve found a key upon the floor,
Maybe you and I will not believe in,
The things we find behind the door.

So what’s the matter with you,
Sing me something new,
Don’t you know the cold and wind and rain don’t know,
They only seem to come and go away.

Stand by me,
Nobody knows the way it’s gonna be,
Stand by me,
Nobody knows the way it’s gonna be,
Stand by me,
Nobody knows the way it’s gonna be,
Stand by me,
Nobody knows,
Yeah nobody knows,
The way it’s gonna be.

If your leaving will you take me with you,
I’m tired of talking on my phone,
There is one thing I can never give you,
My heart will never be your home,

So what’s the matter with you,
Sing me something new,
Don’t you know the cold and wind and rain don’t know,
They only seem to come and go, away.

Stand by me,
Nobody knows the way it’s gonna be,
Stand by me,
Nobody knows the way it’s gonna be,
Stand by me,
Nobody knows the way it’s gonna be,
Stand by me,
Nobody knows, yeah nobody knows,
The way it’s gonna be.

The way it’s gonna be, yeah.
Maybe I can see, yeah,
But don’t you know the cold and wind and rain don’t know
They only seem to come and go, away.

Stand by me,
Nobody knows the way it’s gonna be,
Stand by me,
Nobody knows the way it’s gonna be,
Stand by me,
Nobody knows the way it’s gonna be,
Stand by me,
Nobody knows,
Yeah God only knows,
The way it’s gonna be.

*End of song*

video





p/s = rumate gau ckp voice gua ad syle mcm Liam Gallagher (gile perasan gua ni)

Tuesday, August 3, 2010

Bizi

Gua skrang ni tgah bizi nk tekel gay duk mengbizikan diri yg sbnarnye xsibuk. Gua masuk contest tu, contest ni, sampai gua msuk nasyid, ape brang rokes msuk nasyid.kn?tpi nasyid best ape, mengingatkn gua pd tuhan, mati.time ad asiment, gua saje volunteer nk buat lebih  dri geng group gua yg lain. Bile time presentation, suke2 je tawarkn diri wat slide itu ini, soalan itu ini. Bile lecturer nak cri volunteer, gua tawarkn diri gua ini kepadanya. Sila sibukkn gua lgi ye, gua suke. Dgn sibukkn gua, anda semua telah menolong gua melupakn serabut, sedih, sakit, risau, janggal, gila, nyesal n etc dlm kpala hotak gua yg bangang ni secara xlangsung. Thanx you all. I love bizi.Adios!Amigos!

 

Suicide as solution to solves probs??F*cking no way!!!!



 p/s = gua = loser? shit!

Monday, August 2, 2010

If.

 If i am......

If I’m great sultan like Muhammad Al-Fateh, i wont let Muslims nowdays without a Caliphate.
If I’m a brave man like Umar Al-Khattab, i wont let anyone bully my Muslim brothers.
If I'm a smart leader like Salahuddin Ayubi, i wont leave the Palestinian suffer any longer
If I’m a good leader like Umar Abdul Aziz, i wont let my people hungry.
If I’m a Nazi leader like Adolf Hitler, i wont kill myself when i losing the World War 2.
If I’m a US President like Obama, i wont let Zionist do shit in Palestinian land.

If I’m a football player like Fabregas, i wanna bring home Champion League cup to Emirates stadium.
If I’m a handsome like Brad Pitt, i wanna get laid date with Angelina Jolie.
If I’m a gay genius like Albert Einstein, i wanna create a powerful Atomic bomb than ‘Little Boy’.
If I’m a Intercept like Chuck, i wanna bring down The Rings forever.
If I’m a FIFA Best Player like Lionel Messi, i wanna transfer to Arsenal.
If I’m a rich man like Bill Gates, i wanna built the biggest castle the world ever seen.
If I’m a great vocalist like Liam Gallagher, i wanna sing with Oasis.


If I’m a fool perfect man, u wont feel hurt when with me.
If I’m a caring man, u wont disappoint with me.
If I’m a gentleman, u wont cry because of my foolishness.
If I’m a nice man, u wont feel sad when u r with me.
If I treat u well, u wont hate me.

If I can roll back time, i wanna repair all of my mistake that i ever done.
But i CANT!

I have many dream that i wanna achieves before i’m rot in my grave. But i know i cant achieve it all. So, for conclusion, I’m a loser, I’m a noob. I dont know if i can hold on longer. Please teach me to know this world better. Dont judge me directly when i make a mistakes.



p/s =  dont let the past haunted you life forever. Gua rokes!




Nasyid

Gua skarang da msuk geng nasyid. Gua akan memeriahkn industri nasyid kampus gua mulai hari ini. Jgn ditya kenapa gay rokes mcm gua join nasyid, itu kebebasan bersuara gua seperti termaktub dlm artikel 10 Federal Constitution. Geng kite org akan nyanyi lagu Maher zain - Open Your Eyes. Sgt menginsafkan, berbeza dr korang lyan lagu bdk2 rokes mcm gua slalu lyan mcm Iron Maiden - Hallowed be Tyh Name yg membangkitkan prasaan memberontak selepas lyan. Sumpah, sakit telinga dgr lagu2 mcm ni. Tpi krana gua GAY rokes, no hal.hhahah


Skarang da pukul  1am, si makwe makcik pun da tido, letih katenye, tdi kenduri nenek akak dia kawen, kesian jugak. Tidolah kamu. So, gua pun mau tido, xde makne da nk bjaga. Da la pagi2 buta esok kelas sir Azrul, pkul 8 am, da la dah abis kredit ponteng kelas dia. Da cukup 3 kali. Knape la ak hbiskn kredit ponteng tu cepat sgt. 'Tolol sungoti' bak kata org kampung gua.Gua patut manfaatkn kredit ponteng itu time bulan Ramadhan nti..rugi2..harap2 doktor comel kt Unit Kesihatan boleh bg gua MC sbyak mungkin time bulan Ramadhan ni. Malas nk g kelas, puasa, xlarat.(Pala lutut lu, nabi dulu siap boleh g perang time puasa, malas ckp malas)

Hahahah..memang gua malas g kelas, kalau gua pergi pun, xdgr jugak lecturer ajar, duk mlukis, dgr Mp3. Kurang ajar kn gua?Patut la bengap semacam kpale otak ni. Test dpt markah rendah.Hahahaha, aha, aritu gua ad btanding sape lukis paling cun ngan member gua, nama Fuzz@bang long, dia lukis Scorpion, watak neutral Mortal Kombat, ak lak lukis Kakashi watak antagonis citer Naruto. Tye satu kelas yg mana satu lagi lawa, dan lukisan aku menjadi pilihan hati rakan2 sekelas aku. Bahkan, lecturer kiteorag pun ckp lukisan gua lagi cun. Hahahaha.sory la bang long, lu kalah, da la maen game Age of Empire pun kalah teruk dgn gua. LOL.xpe2, train lagi ye.hahaha

Salam.


Bersama Rokes2 sejati

Bersama geng Nasyid Tauheed








p/s = All people are capable of change, its all depend on how strong their will and how brave they are to      change. If they weak, they will be a loser forever.

Sunday, August 1, 2010

Shit

I wish i could be like Cobb in Inception so that i can create my own world how the hell i want it to be. So dat, i can be hepy in my own world. Even it is just only a dream and a fake. I dont care. Its worth it. So that i dont have to live in this reality world that are very cruel, unfair, and etc.

I wish i could be like Evelyn Salt in Salt that have skill to kill everyone that she like. So that i can kill anyone that i hate. I can slaughter them all. I wish i can. But i can't. Damn it!

                                     Mygurl             >cute gurl crying..hahahaha

Salt

                                                                Ni awekgua Salt

Movi ni gua bg 5 star, kompem korang xtido dlm pangguung tu mcm tgok Inception. Sumpah ngatok tgok Inception.Xpaham!To sapik afendi, thanx u suh ak tgok citer Inception, bazir RM 10 gua..Busuk panggung tu ngan air liur basi gua.hahahaha

Sumpah best part dia nk lagakn US ngan Rusia, nk bomb Tehran ngan Mecca. Sumpah saspen. Pehal xbomb yangon ke hape ke, xde r org trase sgt. Mamat romantis kt sane xtgok pun muvi ni.Ni lu ckp nk bomb mekah, Gua rase ad yg sensitif trase ni..hahahhah..

And lastly, citer ni no hepy ending. Dats why i like it. Ckp byk xgune. P tgok sndri RM 10 je...